V dnešnej dobe sa o službách čo-to pohovorí. Hlavne ak zákazníci nie sú spokojní, zvyknú svoje sťažnosti preberať s celým svetom. O spokojnosti sa už až tak veľa nehovorí.

komorník

Svoje skúsenosti s tým má určite každý kto si vyskúšal prácu čašníka alebo čašníčky hoci len na jeden deň. Mnohí si myslia, že obsluhovať ľudí je jednoduchá záležitosť. Nič náročné. Keď však nadíde deň D, zmenia názor. Na to sa človek musí narodiť. Aj so zlou náladou sa usmievať na zákazníkov, pretože oni nemôžu za vašu náladu a potom vám predsa nenechajú tringelt. Behať po reštaurácii, aj keď už máte pocit, že vám odpadnú nohy. Neslintať pri pohľade na všetky tie dobroty, čo nosíte klientom na stôl, hoci vy ste od rána ešte nič nezjedli. Prečo? Diéta? No to určite, o tom by vám mnohí čašníci porozprávali viac. Jednoducho na to nie je čas.

Slečna Ľuboslava S. sa nám zdôverila so svojimi názormi: „Najviac ľudí bolo vždy na obed a k večeru. Na obed prišli na menu a vtedy sme sa nezastavili. A na večer si prišli len tak posedieť s priateľmi alebo jednoducho na večeru.“

Ako vyzerá tvoj bežný deň?

„Ráno sa začína s tým, že poskladám stoličky zo stolov, poutieram stoly, povyberám poháre z umývačky, pripravím všetky spotrebiče na prevádzku. Ráno sa stihnem ešte aj najesť a mám trochu voľného času. Ale keď odbije 11 hodín, začne sa to sypať dnu. Rajón máme rozdelený dve, ale aj tak nestíhame. Okolo pol druhej sa to trochu ukľudní, stihneme poupratovať stoly a trochu spomaliť. O tej piatej sa to znova trochu rozbehne, no nebýva to také zlé ako cez obed,“ nám Ľubka porozprávala o svojom pracovnom dni trochu viac.

číšník

Táto práca určite nie je jednoduchá ako sa zdá, ale má aj svoje výhody. V inej robote zarobíte len toľko koľko sa dohodnete, ale pri práci čašníčky si vás zákazníci môžu uctiť a nechať vám nejaké drobné. Niekedy sa tie drobné nazbierajú na celkom slušnú sumu. Ak robíte čašníčku alebo čašníka málokedy sa vám stane, že priberiete na váhe. Skôr opak. Aj vaša kondička sa zlepší. Navyše zamestnávateľ väčšinou dáva zľavu na v jeho reštaurácii svojim zamestnancom.

Tak čo, idete do toho?  

Na deň čašníčkou
5 (100%)2